Italiaanse Salade met Rucola, Oesterzwammen en Mozzarella

Italiaanse Salade met Rucola, Oesterzwammen en Mozzarella

Dit snelle en smaakvolle voorgerecht combineert de pittige rucola met de romige mozzarella en de hartige oesterzwammen, perfect voor een authentieke Italiaanse smaakervaring.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g rucola
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 bollen buffelmozzarella uitgelekt
  • 16 stuks stoneleeks
  • 300 g oesterzwammen
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn of witte-balsamicoazijn
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng de rucola in een grote kom met 2 eetlepels olijfolie en een mespunt zout.
  • Scheur de buffelmozzarella tussen duim en vingers in grove stukjes.
  • Kook de stoneleeks in ruim kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar.
  • Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Scheur de oesterzwammen in grove repen.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen op hoog vuur gedurende 2-3 minuten.
  • Blus de oesterzwammen af met de azijn en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verdeel de rucola over vier borden.
  • Leg de stoneleeks en oesterzwammen er bovenop en verdeel de mozzarella over de salade.
  • Maal een beetje zwarte peper erboven.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Een frisse Pinot Grigio

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch