Spaghetti putanesca met garnalen

Italiaanse Tarwe Spaghetti met Zeevruchten en Kruidige Tomatensaus

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 1 knoflookteen gepeld en fijngehakt
  • Handvol verse basilicum fijngehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 1 blik tomaten van 400 gr.
  • Flinke hand platte peterselie fijngehakt
  • 1 gedroogde rode peper fijngemalen in de vijzel
  • 12 ontpitte zwarte Nyons olijven of biologische olijven
  • 2 eetlepels uitgelekte kappertjes
  • 1 blikje ansjovis in olijfolie fijngehakt
  • 1 kop garnalen
  • 300 gram tarwe spaghetti
  • Groene sla

Instructies

  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine diepe pan en fruit hierin de fijngehakte knoflook.
  • Voeg basilicum, oregano, tomaten, peterselie en rode peper toe aan de pan.
  • Hak de ansjovis fijn en voeg deze toe aan de saus.
  • Laat de saus 30 minuten sudderen.
  • Voeg daarna de olijven en kappertjes toe aan de saus.
  • Voeg de garnalen toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen voordat je het opdient.
  • Kook de tarwe spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en stort het vervolgens in een verwarmde schaal.
  • Giet de bereide saus in het midden van de spaghetti.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de spaghetti zonder geraspte kaas.
Tips / Opmerkingen:
Een knapperige groene sla, zoals bindsla, aangemaakt met 2 eetlepels olie, 2 theelepels mosterd, 2 theelepels rode wijnazijn, peper, zout en een geperst knoflookteentje, smaakt heerlijk als bijgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Italië