Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- Olijfolie
- 1 knoflookteen gepeld en fijngehakt
- Handvol verse basilicum fijngehakt
- 1 theelepel oregano
- 1 blik tomaten van 400 gr.
- Flinke hand platte peterselie fijngehakt
- 1 gedroogde rode peper fijngemalen in de vijzel
- 12 ontpitte zwarte Nyons olijven of biologische olijven
- 2 eetlepels uitgelekte kappertjes
- 1 blikje ansjovis in olijfolie fijngehakt
- 1 kop garnalen
- 300 gram tarwe spaghetti
- Groene sla
Instructies
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine diepe pan en fruit hierin de fijngehakte knoflook.
- Voeg basilicum, oregano, tomaten, peterselie en rode peper toe aan de pan.
- Hak de ansjovis fijn en voeg deze toe aan de saus.
- Laat de saus 30 minuten sudderen.
- Voeg daarna de olijven en kappertjes toe aan de saus.
- Voeg de garnalen toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen voordat je het opdient.
- Kook de tarwe spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en stort het vervolgens in een verwarmde schaal.
- Giet de bereide saus in het midden van de spaghetti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de spaghetti zonder geraspte kaas.
Tips / Opmerkingen:
Een knapperige groene sla, zoals bindsla, aangemaakt met 2 eetlepels olie, 2 theelepels mosterd, 2 theelepels rode wijnazijn, peper, zout en een geperst knoflookteentje, smaakt heerlijk als bijgerecht.
Een knapperige groene sla, zoals bindsla, aangemaakt met 2 eetlepels olie, 2 theelepels mosterd, 2 theelepels rode wijnazijn, peper, zout en een geperst knoflookteentje, smaakt heerlijk als bijgerecht.