12ontpitte zwarte Nyons olijven of biologische olijven
2eetlepelsuitgelekte kappertjes
1blikjeansjovis in olijfoliefijngehakt
1kopgarnalen
300gramtarwe spaghetti
Groene sla
Instructies
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een kleine diepe pan en fruit hierin de fijngehakte knoflook.
Voeg basilicum, oregano, tomaten, peterselie en rode peper toe aan de pan.
Hak de ansjovis fijn en voeg deze toe aan de saus.
Laat de saus 30 minuten sudderen.
Voeg daarna de olijven en kappertjes toe aan de saus.
Voeg de garnalen toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen voordat je het opdient.
Kook de tarwe spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en stort het vervolgens in een verwarmde schaal.
Giet de bereide saus in het midden van de spaghetti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de spaghetti zonder geraspte kaas.Tips / Opmerkingen: Een knapperige groene sla, zoals bindsla, aangemaakt met 2 eetlepels olie, 2 theelepels mosterd, 2 theelepels rode wijnazijn, peper, zout en een geperst knoflookteentje, smaakt heerlijk als bijgerecht.