Italiaanse tomatensoep met mascarpone
Equipment
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1½ kg romatomaten in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 3 kippenbouillontabletten
- 1 bak mascarpone 250 g
- 1 bakje verse rode pesto 100 g
- versgemalen peper
- 1 zakje verse basilicum 15 g, in reepjes
Instructies
- In grote soeppan olie verhitten.
- Ui en knoflook ca.
- 2 minuten zachtjes fruiten.
- Tomaten en tomatenpuree erdoor scheppen en alles ca.
- 5 minuten zachtjes smoren.
- Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 liter water toevoegen.
- Aan de kook brengen en ca.
- 10 minuten zachtjes laten koken.
- Mascarpone erdoor roeren.
- Met staafmixer pureren tot gladde soep en boven andere pan door zeef schenken.
- Pesto erdoor roeren en al roerend ca.
- 2-3 minuten zachtjes meewarmen.
- Op smaak brengen met peper.
- Soep in terrine op buffet zetten.
- Basilicum erover strooien.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 25 g