Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • kg romatomaten in blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1 bak mascarpone 250 g
  • 1 bakje verse rode pesto 100 g
  • versgemalen peper
  • 1 zakje verse basilicum 15 g, in reepjes

Instructies

  • In grote soeppan olie verhitten.
  • Ui en knoflook ca.
  • 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Tomaten en tomatenpuree erdoor scheppen en alles ca.
  • 5 minuten zachtjes smoren.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en 1 liter water toevoegen.
  • Aan de kook brengen en ca.
  • 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Mascarpone erdoor roeren.
  • Met staafmixer pureren tot gladde soep en boven andere pan door zeef schenken.
  • Pesto erdoor roeren en al roerend ca.
  • 2-3 minuten zachtjes meewarmen.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Soep in terrine op buffet zetten.
  • Basilicum erover strooien.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Soep
Land van herkomst Italië