Italiaanse Visschotel uit de Oven met Kruidenkaas

Italiaanse visschotel uit de oven, met zachte witte vis in een rijke tomatensaus, kruidige roomkaas, gesmolten geraspte kaas en verse Italiaanse kruiden zoals basilicum, rozemarijn en oregano. Geserveerd in een kleurrijke Mexicaanse setting met een warme en uitnodigende uitstraling. 🍅🐟✨

Italiaanse Visschotel uit de Oven met Kruidenkaas

Een smeuïge Italiaanse visschotel uit de oven met romige kruidenkaas, sappige tomaten en een vleugje witte wijn – eenvoudig en overheerlijk!
Porties: +
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauw of andere witte vis 200 g per persoon
  • 1 groot blik gepelde tomaten
  • 1 doosje kruidenroomkaas bijv. Boursin
  • Verse Italiaanse kruiden basilicum, rozemarijn, oregano, tijm, salie
  • Zout
  • Peper
  • 1 zakje geraspte oude kaas
  • Droge witte wijn
  • Olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie.
  • Snijd de vis in stukken naar wens.
  • Snijd de gepelde tomaten in grove stukken.
  • Leg de vis in de ovenschaal en verdeel de tomaten met het sap eroverheen.
  • Bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • Verdeel de kruidenkaas in kleine stukjes over de vis.
  • Voeg een flinke scheut droge witte wijn toe aan de schaal.
  • Bestrooi het geheel met geraspte oude kaas.
  • Plaats de schaal in de oven en laat het gerecht in 20-30 minuten gaar stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk met knapperig stokbrood of een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden