Italiaanse Worstschotel in Tomatensaus
Deze Italiaanse worstschotel in een kruidige tomatensaus met basilicum en citroen is een eenvoudig en smaakvol gerecht. Heerlijk met aardappelpuree of pasta!
Ingrediënten
Instructies
- Boen de citroen schoon en rasp de gele schil dun af.
- Pers 2 eetlepels citroensap uit de citroen.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de tomaten, citroenrasp en citroensap toe en bak al omscheppend 5 minuten.
- Breng de saus op smaak met peper en zout en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
- Leg de bockworsten in de saus en laat ze door en door warm worden.
- Bestrooi de worstschotel met verse basilicum en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree of pasta en een frisse groene salade.Wijnadvies:
Een kruidige rode wijn zoals Côtes du Ventoux past perfect bij deze tomatensaus en worst.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 8 g