Jachtschotel met Sukadelappen en Aardappelpuree

Jachtschotel met Sukadelappen en Aardappelpuree

Jachtschotel met Sukadelappen en Aardappelpuree

Deze traditionele jachtschotel met sukadelappen, zilveruitjes, en een laagje romige aardappelpuree is een heerlijke ovenschotel voor de koude dagen.
Porties: 4
Bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g sukadelappen of magere runderlappen in dobbelstenen
  • Bloem
  • 100 g boter
  • 1 eetlepel spekvet
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 zure appel geschild en gesnipperd
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierbladen
  • Zout en versgemalen peper
  • 10 jeneverbessen gekneusd
  • 10 zilveruitjes uit het zuur
  • 2 dl jonge rode wijn
  • Aardappelpuree
  • 2 beschuiten verkruimeld

Instructies

  • Bestrooi de stukjes vlees met bloem.
  • Verhit 50 g boter en het spekvet in een braadpan en bak de stukjes vlees goudbruin aan alle kanten.
  • Voeg de ui en appel toe en laat deze lichtbruin worden.
  • Voeg de kruidnagels, laurierbladen, zout, peper, jeneverbessen en zilveruitjes toe.
  • Giet de voorverwarmde rode wijn over het geheel en roer door.
  • Zet het deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 3 uur stoven.
  • Voeg indien nodig wat heet water toe.
  • Schep het vlees en stoofvocht over in een vuurvaste schaal en bedek het geheel met een laagje aardappelpuree.
  • Strooi het verkruimelde beschuit erover en verdeel klontjes boter.
  • Zet de schotel 15 minuten bovenin een voorverwarmde oven op 250°C totdat de bovenkant goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Côtes du Rhône past perfect bij deze rijke jachtschotel.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter