Jachtschotel met Sukadelappen en Aardappelpuree
Deze traditionele jachtschotel met sukadelappen, zilveruitjes, en een laagje romige aardappelpuree is een heerlijke ovenschotel voor de koude dagen.
Equipment
Ingrediënten
- 600 g sukadelappen of magere runderlappen in dobbelstenen
- Bloem
- 100 g boter
- 1 eetlepel spekvet
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 zure appel geschild en gesnipperd
- 3 kruidnagels
- 2 laurierbladen
- Zout en versgemalen peper
- 10 jeneverbessen gekneusd
- 10 zilveruitjes uit het zuur
- 2 dl jonge rode wijn
- Aardappelpuree
- 2 beschuiten verkruimeld
Instructies
- Bestrooi de stukjes vlees met bloem.
- Verhit 50 g boter en het spekvet in een braadpan en bak de stukjes vlees goudbruin aan alle kanten.
- Voeg de ui en appel toe en laat deze lichtbruin worden.
- Voeg de kruidnagels, laurierbladen, zout, peper, jeneverbessen en zilveruitjes toe.
- Giet de voorverwarmde rode wijn over het geheel en roer door.
- Zet het deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur 3 uur stoven.
- Voeg indien nodig wat heet water toe.
- Schep het vlees en stoofvocht over in een vuurvaste schaal en bedek het geheel met een laagje aardappelpuree.
- Strooi het verkruimelde beschuit erover en verdeel klontjes boter.
- Zet de schotel 15 minuten bovenin een voorverwarmde oven op 250°C totdat de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Côtes du Rhône past perfect bij deze rijke jachtschotel.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 6 g