Jambalaya met garnalen en kip

Jambalaya met garnalen en kip

Jambalaya met garnalen en kip

Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram gepelde grote garnalen
  • 200 gram kipfilet
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 300 gram lang korrel rijst
  • 3 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 limoen
  • tijm
  • 125 gram chorizo
  • 1 ltr water
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 el olijfolie
  • 2 takjes koriander of peterselie

Instructies

  • Verwijder het vel van de chorizo en snijd in dunne plakjes.
  • Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verwarm in een hapjespan op midden hoog vuur de 2 el. olijfolie.
  • Fruit de sjalot en de knoflook.
  • Voeg het paprikapoeder toe en laat dit even bakken.
  • Voeg de rijst toe en laat die 2 – 3 minuten meebakken.
  • Voeg wat tijm en de gepelde tomaten toe.
  • Voeg het water toe en breng zachtjes roerend aan de kook.
  • Laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Roer af en toe door.
  • Verwarm 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak zachtjes de kip en chorizo.
  • Voeg de rauwe garnalen toe en bak tot deze roze zijn.
  • Draai regelmatig om zodat alle zijden van de kip en garnalen gegaard worden.
  • Voeg de kip, garnalen en chorizo toe aan de rijst.
  • Meng het geheel goed door elkaar en laat nog 5 à 10 minuten garen op laag vuur.
  • Verdeel over de borden en garneer met de in plakjes gesneden limoen en wat koriander of peterselie.

Voedingswaarden

Calories: 401 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Vis / Zeevruchten