Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 500 gram gepelde grote garnalen
- 200 gram kipfilet
- 400 gram gepelde tomaten
- 300 gram lang korrel rijst
- 3 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 1 limoen
- tijm
- 125 gram chorizo
- 1 ltr water
- 1 el paprikapoeder
- 3 el olijfolie
- 2 takjes koriander of peterselie
Instructies
- Verwijder het vel van de chorizo en snijd in dunne plakjes.
- Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm in een hapjespan op midden hoog vuur de 2 el. olijfolie.
- Fruit de sjalot en de knoflook.
- Voeg het paprikapoeder toe en laat dit even bakken.
- Voeg de rijst toe en laat die 2 – 3 minuten meebakken.
- Voeg wat tijm en de gepelde tomaten toe.
- Voeg het water toe en breng zachtjes roerend aan de kook.
- Laat 20 minuten zachtjes koken.
- Roer af en toe door.
- Verwarm 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak zachtjes de kip en chorizo.
- Voeg de rauwe garnalen toe en bak tot deze roze zijn.
- Draai regelmatig om zodat alle zijden van de kip en garnalen gegaard worden.
- Voeg de kip, garnalen en chorizo toe aan de rijst.
- Meng het geheel goed door elkaar en laat nog 5 à 10 minuten garen op laag vuur.
- Verdeel over de borden en garneer met de in plakjes gesneden limoen en wat koriander of peterselie.
Voedingswaarden
Calories: 401 kcal