Japans Soepje met Kip en Mihoen

Japans Soepje met Kip en Mihoen

Porties: 4
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 L kippenbouillon
  • el shichimi togarashi Jonnie Boer
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el ketjap
  • 60 g dunne mihoen
  • 1 zak Japanse wokgroente dunner gesneden

Instructies

  • Breng de kippenbouillon aan de kook in een kookpan.
  • Voeg de kipfilet, shichimi togarashi, rijstazijn, ketjap en gesneden wokgroenten toe aan de bouillon.
  • Laat het geheel 8 minuten koken.
  • Voeg de mihoen toe en laat nog 6 minuten koken tot de mihoen gaar is.
  • Serveer de soep warm en geniet ervan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een lichte witte wijn, zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 3 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Soep
Land van herkomst Japan / Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij