Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kipfilet in blokjes
- 1 L kippenbouillon
- 1½ el shichimi togarashi Jonnie Boer
- 1 el rijstazijn
- 1 el ketjap
- 60 g dunne mihoen
- 1 zak Japanse wokgroente dunner gesneden
Instructies
- Breng de kippenbouillon aan de kook in een kookpan.
- Voeg de kipfilet, shichimi togarashi, rijstazijn, ketjap en gesneden wokgroenten toe aan de bouillon.
- Laat het geheel 8 minuten koken.
- Voeg de mihoen toe en laat nog 6 minuten koken tot de mihoen gaar is.
- Serveer de soep warm en geniet ervan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een lichte witte wijn, zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 15 g | Vet: 3 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g