Japanse Bouillonfondue met Kip, Vis en Groenten
Equipment
- netje voor fondue,
- kommen voor dipsaus
Ingrediënten
- 1 liter kippenbouillon zelfgemaakt of van tablet
- 4 eetlepels Japanse sojasaus
- 3 eetlepels citroensap
- 1 ½ teentje knoflook geperst
- 200 g kipfilet in stukken
- 200 g tilapiafilet in stukken
- 250 g kastanjechampignons schoongeveegd
- 1 courgette in plakken
- 200 g sugar snaps
- 1 rode paprika in repen
- 1 pak tofu naturel 375 g, in blokjes
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook.
- Zet een fonduepan op tafel en schenk de bouillon erin.
- Maak een dipsaus van de sojasaus, citroensap en geperste knoflook.
- Breng op smaak met peper.
- Doop met behulp van een fondue-netje de stukjes kip, vis, groenten en tofu enkele minuten in de hete bouillon tot de kip of vis gaar is.
- Dip de gegaarde kip, vis, groenten en tofu vervolgens even in de dipsaus.
- Klaar met eten?
- Schenk het restje van de dipsaus in de bouillon en serveer deze als soep.
- Geniet van de bouillonfondue met een variatie aan smaken!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een lichte Pinot Grigio past goed bij de diverse smaken van de bouillonfondue.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 6 g | Zout: 2.4 mg | Sugar: 8 g