Japanse Bouillonfondue met Kip, Vis en Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • netje voor fondue,
  • kommen voor dipsaus

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon zelfgemaakt of van tablet
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 ½ teentje knoflook geperst
  • 200 g kipfilet in stukken
  • 200 g tilapiafilet in stukken
  • 250 g kastanjechampignons schoongeveegd
  • 1 courgette in plakken
  • 200 g sugar snaps
  • 1 rode paprika in repen
  • 1 pak tofu naturel 375 g, in blokjes

Instructies

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Zet een fonduepan op tafel en schenk de bouillon erin.
  • Maak een dipsaus van de sojasaus, citroensap en geperste knoflook.
  • Breng op smaak met peper.
  • Doop met behulp van een fondue-netje de stukjes kip, vis, groenten en tofu enkele minuten in de hete bouillon tot de kip of vis gaar is.
  • Dip de gegaarde kip, vis, groenten en tofu vervolgens even in de dipsaus.
  • Klaar met eten?
  • Schenk het restje van de dipsaus in de bouillon en serveer deze als soep.
  • Geniet van de bouillonfondue met een variatie aan smaken!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge Riesling of een lichte Pinot Grigio past goed bij de diverse smaken van de bouillonfondue.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 6 g | Zout: 2.4 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kip / Vis
Land van herkomst Japan