Japanse kipspiesjes met pruimen

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gemberwortel
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel sherry
  • 9 gewelde pruimen

Instructies

  • Kipfilet in blokjes snijden.
  • Knoflook pellen en boven kom uitpersen.
  • Gemberwortel schillen en erboven raspen.
  • Sojasaus, honing en sherry erdoor roeren.
  • Kipblokjes door marinade scheppen en afgedekt ca. 3 uur in koelkast marineren. Satéstokjes in bakje met water laten weken.
  • Pruimen in vieren snijden.
  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Aan elk satéstokje om en om blokjes kipfilet en stukjes pruim rijgen.
  • Spiesjes met marinade bestrijken, op bakplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill schuiven.
  • Spiesjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar grillen, halverwege keren.

Voedingswaarden

Calories: 75 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 6 g | Vet: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Fruit / Kip
Land van herkomst Japan