Japanse kipspiesjes met sesamzaad
Equipment
- satéstokjes
Ingrediënten
- 3 bosuitjes
- 400 g kipfilet in blokjes
- 1 dl Japanse sojasaus
- 1 dl medium dry sherry
- 3 eetlepels suiker
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 2 theelepels sinaasappelrasp van schone sinaasappelschil versgeraspt
- versgemalen zwarte peper
- 3-4 eetlepels sesamolie
Instructies
- Satéstokjes ca.
- 10 minuten in bakje koud water leggen.
- Van bosui groen verwijderen en witte deel in stukjes van 2 cm snijden.
- Aan spiesjes afwisselend 3 blokjes kip en 2 stukjes bosui steken.
- In wijde pan sojasaus, sherry en suiker aan de kook brengen.
- Suiker al roerend oplossen.
- In vijzel of kommetje sesamzaadjes, sinaasappelrasp en peper mengen.
- Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet.
- Spiesjes bestrijken met olie en in grillpan in ca.
- 6 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
- Spiesjes in sojasausmengsel dopen en opnieuw 1 minuut roosteren.
- Dit 2-3 keer herhalen tot spiesjes omhuld zijn met donker laagje.
- Spiesje op platte schaal leggen en bestrooien met sesamzaadmengsel.
- Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vrolijk: Je kunt de kipspiesjes kleuriger maken met blokjes gele en rode paprika van ca. 2 cm ertussen.
Voedingswaarden
Calories: 75 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 6 g | Vet: 4 g