Japanse Miso-Udon Fondue met Geroosterde Sesamzaadjes
Ingrediënten
- 1 pakje misobouillon 5 zakjes à 18 g
- Udon-noedels
- 4 eetlepels sesamzaadjes
- 150 ml Japanse sojasaus
- 1 tube wasabipasta
Instructies
- Breng 1½ liter water in een pan aan de kook.
- Knijp de misopasta uit de zakjes boven het hete water en roer totdat het is opgelost.
- Laat de bouillon 5 minuten trekken en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de udonnoedels volgens de gebruiksaanwijzing in een andere pan.
- Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan.
- Blus af met 2 eetlepels sojasaus en schep de sesamzaadjes in kommetjes.
- Schenk de rest van de sojasaus in twee kommetjes.
- Roer in één kommetje een mespunt wasabipasta door de sojasaus.
- Schep de bouillon over in een fonduepan en zet deze samen met udonnoedels, sauzen, sesamdip en schalen met diverse hapjes op tafel.
- Vul schepnetjes met ingrediënten en laat ze in de bouillon een paar minuten garen.
- Dip de hapjes (met eetstokjes) in sojasaus of sesamzaadjes.
- Verdeel na de maaltijd udonnoedels over vier kommen en schenk de bouillon erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Hapjes om in de bouillon te garen:
Dunne plakjes ossenhaas
Dunne plakjes tonijn
In teriyakisaus gemarineerde zalm- of kipfilet
Rauwe scampi (diepvries)
Plakjes rettich of halve radijsjes
Ruitjes van winterwortel
Bosuitjes
Waterkers
Shii-take (paddestoelen)
Reepjes komkommer
Dunne plakjes tonijn
In teriyakisaus gemarineerde zalm- of kipfilet
Rauwe scampi (diepvries)
Plakjes rettich of halve radijsjes
Ruitjes van winterwortel
Bosuitjes
Waterkers
Shii-take (paddestoelen)
Reepjes komkommer