Japanse Miso-Udon Fondue met Geroosterde Sesamzaadjes
Een hartige Japanse miso-udon fondue waarbij je diverse hapjes gaart in een smaakvolle bouillon en serveert met sojasaus en sesamzaadjes.
Ingrediënten
Instructies
- Breng 1,5 liter water aan de kook in een pan.
- Knijp de misopasta uit de zakjes in het hete water en roer tot deze volledig is opgelost.
- Laat de bouillon 5 minuten trekken en breng op smaak met zout en peper.
- Kook de udonnoedels volgens de gebruiksaanwijzing in een aparte pan en giet af.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
- Blus af met 2 eetlepels sojasaus en schep de sesamzaadjes in een kommetje.
- Schenk de rest van de sojasaus in twee kommetjes en roer in één kommetje een mespunt wasabipasta door de sojasaus.
- Giet de misobouillon over in een fonduepan en zet deze op tafel.
- Serveer de bouillon met udonnoedels, sauzen, sesamdip en verschillende hapjes om in de bouillon te garen.
- Gebruik schepnetjes of eetstokjes om ingrediënten enkele minuten in de bouillon te laten garen en dip ze vervolgens in de sojasaus of sesamzaadjes.
- Na de maaltijd de overgebleven bouillon over vier kommen verdelen en de udonnoedels erin serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met dunne plakjes ossenhaas, tonijn, teriyakisaus-gemarineerde zalm of kip, scampi, shiitake, bosuitjes en rettich voor een complete fondue-ervaring.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Riesling of een sake past uitstekend bij de umamirijke misobouillon en de hartige dips.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 15 g | Vet: 8 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 2 g