Japanse nori omeletrolletjes
Allerhande 2002
Equipment
- koekenpan, doorsnede ca. 28 cm
Ingrediënten
Instructies
- In kom eieren met 2 eetlepels water en een snufje zout en peper loskloppen.
- In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
- Helft van eimengsel erin schenken en helft van sesamzaadjes erover strooien.
- Ei in ca. 3 minuten laten stollen.
- Omelet uit pan op bord laten glijden.
- Op dezelfde manier tweede omelet bakken.
- Noriblaadjes op omeletten leggen.
- Omelet met nori oprollen.
- Omeletten met scherp mes in plakken van ca. 5 cm breed snijden.
- Gember schillen en raspen.
- Sojasaus met 4 eetlepels water verdunnen.
- Gember erdoor roeren, op smaak brengen met peper en saus in vier schaaltjes schenken.
- Schaaltjes met dipsaus op borden zetten.
- Waterkers ernaast leggen.
- Omeletrolletjes rechtop erop zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Norivellen zijn dunne velletjes gedroogd en geroosterd zeewier,die gebruikt worden voor het maken van sushi.
Ze geven dit gerecht een heel eigen smaak.
U kunt de nori in dit gerecht vervangen door blaadjes waterkers.
Ze geven dit gerecht een heel eigen smaak.
U kunt de nori in dit gerecht vervangen door blaadjes waterkers.