Japanse nori omeletrolletjes

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan, doorsnede ca. 28 cm

Ingrediënten

  • 4 eieren M
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes zakje
  • 2 sushi norivellen
  • 5 cm gemberwortel verse
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus flesje
  • zout
  • 1 zakje waterkers 75 g
  • peper

Instructies

  • In kom eieren met 2 eetlepels water en een snufje zout en peper loskloppen.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Helft van eimengsel erin schenken en helft van sesamzaadjes erover strooien.
  • Ei in ca. 3 minuten laten stollen.
  • Omelet uit pan op bord laten glijden.
  • Op dezelfde manier tweede omelet bakken.
  • Noriblaadjes op omeletten leggen.
  • Omelet met nori oprollen.
  • Omeletten met scherp mes in plakken van ca. 5 cm breed snijden.
  • Gember schillen en raspen.
  • Sojasaus met 4 eetlepels water verdunnen.
  • Gember erdoor roeren, op smaak brengen met peper en saus in vier schaaltjes schenken.
  • Schaaltjes met dipsaus op borden zetten.
  • Waterkers ernaast leggen.
  • Omeletrolletjes rechtop erop zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Norivellen zijn dunne velletjes gedroogd en geroosterd zeewier,die gebruikt worden voor het maken van sushi.
Ze geven dit gerecht een heel eigen smaak.
U kunt de nori in dit gerecht vervangen door blaadjes waterkers.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Voorgerechten
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch