Kaas-Ham Soufflé à la Berliner

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g Passendaler-kaas
  • ½ zakje verse bieslook à 20 g
  • ½ zakje verse kervel à 15 g
  • 125 g zachte boter of margarine
  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 100 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 bakje hamblokjes duobakje, ca. 250 g
  • eetlepel mosterd
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd de korst van de kaas en snijd de kaas vervolgens in kleine blokjes.
  • Knip de bieslook en kervel fijn.
  • Leg bakpapier in een cakevorm en vet de zijkanten in.
  • Klop in een kom de boter licht en schuimig met een mixer.
  • Klop één voor één de eieren erdoor.
  • Voeg de bloem en bakpoeder toe en klop tot een glad beslag.
  • Schep de kaas, ham, mosterd en kruiden door het beslag.
  • Breng op smaak met peper en een beetje zout.
  • Schep het beslag in de cakevorm en bak de soufflé in ongeveer 30 minuten goudbruin en gerezen.
  • Snijd de soufflé langs de randen los.
  • Leg een schaal op de vorm, keer samen om en laat de soufflé uit de vorm glijden.
  • Verwijder het bakpapier.
  • Snijd de soufflé in plakken en serveer op vier borden.
  • Serveer met grof boerenbrood.

Serveertip:

  • Dit gerecht is ook lekker als hoofdgerecht voor 2 à 3 personen.
  • Serveer er dan een frisse salade bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij de romige textuur van de soufflé en de hartige smaak van de kaas en ham.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Varkensvlees
Land van herkomst Duitsland