Kaaskroketten of -bitterballen
Heerlijke kaaskroketten of -bitterballen, een klassiek Nederlands borrelhapje.
Equipment
- plat bord
- keukenpapier
Ingrediënten
- 2 dl melk
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- Peper
- ½ eetlepel peterselie
- 125 gram oude kaas
- Enkele druppels bouillonaroma
- 1 ei
- Paneermeel
- Frituurvet
Instructies
- Maak een dikke saus van melk, boter en bloem.
- Breng op smaak met peper en peterselie en roer de kaas en bouillonaroma erdoor.
- Strijk het mengsel uit op een bord en laat koud worden.
- Verdeel in 8 punten (kroketten) of 16-24 punten (bitterballen).
- Vorm kroketten of bitterballen en wentel ze door paneermeel.
- Klop het ei los met 1 eetlepel water.
- Wentel de kroketten/bitterballen door het ei en opnieuw door paneermeel.
- Verhit het frituurvet tot het dampt.
- Frituur de kroketten/bitterballen goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met mosterd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een biertje.
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g