Kaaskroketten of -bitterballen

Een schaal met knapperige, goudbruine kaaskroketten en bitterballen, vers uit de frituur. Eén is doorgesneden, waardoor de romige, gesmolten kaasvulling goed zichtbaar is. De hapjes worden geserveerd op een houten plank met een schaaltje pittige mosterd om te dippen. Op de rustieke houten tafel liggen een linnen servet, een vintage vork en een klein bakje extra paneermeel. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de krokante textuur en warme tinten van de borrelhapjes.

Kaaskroketten of -bitterballen

Heerlijke kaaskroketten of -bitterballen, een klassiek Nederlands borrelhapje.
Porties: 6 of 16-24 bitterballen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
koelen 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 dl melk
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • Peper
  • ½ eetlepel peterselie
  • 125 gram oude kaas
  • Enkele druppels bouillonaroma
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Frituurvet

Instructies

  • Maak een dikke saus van melk, boter en bloem.
  • Breng op smaak met peper en peterselie en roer de kaas en bouillonaroma erdoor.
  • Strijk het mengsel uit op een bord en laat koud worden.
  • Verdeel in 8 punten (kroketten) of 16-24 punten (bitterballen).
  • Vorm kroketten of bitterballen en wentel ze door paneermeel.
  • Klop het ei los met 1 eetlepel water.
  • Wentel de kroketten/bitterballen door het ei en opnieuw door paneermeel.
  • Verhit het frituurvet tot het dampt.
  • Frituur de kroketten/bitterballen goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met mosterd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een biertje.

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Kaas / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Borrel / Verjaardag