Kaassalade met garnalen en bieslook

Een frisse kaassalade met dunne reepjes jonge kaas, sappige garnalen en fijngehakte bieslook, geserveerd op een bedje van knapperige kropsla. De salade is gegarneerd met zwarte olijven en besprenkeld met een pittige mosterdvinaigrette. Op de rustieke houten tafel liggen een linnen servet, een vintage vork en een klein schaaltje met extra dressing. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de verse kleuren en smaken van het gerecht.

Kaassalade met garnalen en bieslook

Een frisse kaassalade met garnalen, bieslook en een pittige vinaigrette.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • Bieslook
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 100 gram jong belegen kaas
  • Kropsla
  • Mosterd
  • Olijfolie
  • 1 kleine ui
  • Peper
  • Zout
  • Zwarte olijven
  • Azijn

Instructies

  • Verdeel de kropsla in blaadjes, was en droog ze.
  • Hak de ui zeer fijn.
  • Snijd de kaas in dunne reepjes.
  • Roer een sausje van olie, azijn, peper, zout en mosterd.
  • Hak de bieslook fijn en roer door het sausje.
  • Schep de ui, kaas en garnalen samen met het sausje door de sla.
  • Garneer met zwarte olijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of toast.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Kaas / Lunch / Salade / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden