Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 40 g bloem
- 80 g boter
- 4 jongbelegen Edammer of Goudse kaas 3/4 cm dik, à 150 g
- 2 eieren
- 1 dl melk
- 16 el paneermeel
- Peper
Instructies
- Week de plakken kaas 10 minuten in een laagje koude melk of water.
- Haal ze eruit en laat ze uitdruipen.
- Wentel ze door licht bepeperde bloem, haal ze door het losgeklopte ei, sla het overtollige struif eraf en haal ze door het paneermeel.
- Smelt de boter, laat hem uitbruisen en bak de plakken kaas daarin aan beide kanten snel lichtbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g