Kaassteaks

Een rustieke houten tafel met een bord knapperig goudbruine kaassteaks, gegarneerd met verse kruiden. De kaassteaks zijn dik en hebben een perfect gesmolten binnenkant. Een klein kommetje dipsaus en een frisse salade als bijgerecht. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme verlichting.

Kaassteaks

Gepaneerde en gebakken kaasplakken, heerlijk als snack of bijgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 g bloem
  • 80 g boter
  • 4 jongbelegen Edammer of Goudse kaas 3/4 cm dik, à 150 g
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 16 el paneermeel
  • Peper

Instructies

  • Week de plakken kaas 10 minuten in een laagje koude melk of water.
  • Haal ze eruit en laat ze uitdruipen.
  • Wentel ze door licht bepeperde bloem, haal ze door het losgeklopte ei, sla het overtollige struif eraf en haal ze door het paneermeel.
  • Smelt de boter, laat hem uitbruisen en bak de plakken kaas daarin aan beide kanten snel lichtbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas / Lunch / Snack / Tapas
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch