Kaasterrine met Gemengde Groenten
Een kleurrijke en smaakvolle kaasterrine met gemengde groenten, perfect als voorgerecht.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kook de groenten beetgaar in kokend water met zout.
- Snijd 4 plakken van 5 mm dik van de kruidenkaas.
- Snijd de beide soorten kaas in reepjes van 6 mm dik.
- Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp uit.
- Los de gelatine en geraspte kaas op in de verwarmde room.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Giet vocht in de terrine, zodat de groenten onder staan, en bedek met reepjes kaas.
- Herhaal en druk goed aan.
- Zet de terrine enkele uren in de koelkast om op te stijven.
- Pureer de tomaten voor de saus en voeg olie toe.
- Zet de vorm even in handwarm water, stort de terrine op een schaal en giet de saus eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of toast.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 35 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g