Kaasvlinders met sesamzaad
Knapperige kaasvlinders met sesamzaad, een heerlijk hartig hapje voor bij de borrel.
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 eiwit
- 80 gram geraspte belegen kaas
- 1 ½ eetlepel sesamzaad
- Peper
- Zout
Instructies
- Laat het bladerdeeg ontdooien.
- Bestrijk de plakjes met eiwit.
- Verdeel de kaas, sesamzaad, peper en zout erover.
- Leg telkens 2 plakjes op elkaar.
- Rol de zijkanten naar het midden op.
- Snijd in plakjes van 1 cm dik.
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak 15 minuten op 200°C tot goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm of koud.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een rosé.
Voedingswaarden
Calories: 80 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 0.1 g