Kabeljauw met aardappeltjes
Snel te maken
Ingrediënten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Frituurolie of -vet verhitten tot 180 °C.
- Ui pellen en snipperen.
- Bleekselderij schoonmaken, en in reepjes snijden.
- Kabeljauwfilet bestrooien met zout en peper.
- In koekenpan 2 eetlepels kruidenboter verhitten.
- Ui en beekselderij ca. 2 minuten fruiten.
- Wortelrauwkost erdoor mengen.
- Nog ca. 3 minuten verhitten.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Groentemengsel op bakplaat leggen.
- Vis in vier porties erop leggen en resterende kruidenboter erover verdelen.
- Vis ca. 15 minuten in midden van oven gaar grilleren.
- Intussen pommes parisiennes bereiden in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing.
- Vis en groente met schuimspaan van bakplaat op bord scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met pommes parisiennes.