Kabeljauw met aardappeltjes

Kabeljauw met aardappeltjes

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui wit
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 schaaltjes kabeljauwfilet ca. 200 g
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels kruidenboter
  • 2 bakje wortelrauwkost à 150 g
  • 1 zak pommes parisiennes diepvries, à 450 g
  • olie of vet om te frituren

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Frituurolie of -vet verhitten tot 180 °C.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Bleekselderij schoonmaken, en in reepjes snijden.
  • Kabeljauwfilet bestrooien met zout en peper.
  • In koekenpan 2 eetlepels kruidenboter verhitten.
  • Ui en beekselderij ca. 2 minuten fruiten.
  • Wortelrauwkost erdoor mengen.
  • Nog ca. 3 minuten verhitten.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Groentemengsel op bakplaat leggen.
  • Vis in vier porties erop leggen en resterende kruidenboter erover verdelen.
  • Vis ca. 15 minuten in midden van oven gaar grilleren.
  • Intussen pommes parisiennes bereiden in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing.
  • Vis en groente met schuimspaan van bakplaat op bord scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met pommes parisiennes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk