Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg asperges
- 1 citroen
- 50 gram boter
- 4 eieren
- 400 gram kabeljauwfilet
- 4 plakken rauwe ham
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- 800 gram krieltjes voorgegaarde
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Schil de asperges en verwijder de houterige uiteindes.
- Snijd de citroen in vieren.
- Leg de asperges in een ruime pan.
- Voeg een beetje zout, de helft van de boter en de helft van de citroen toe aan de asperges.
- Overgiet met water en breng de pan met asperges aan de kook.
- Kook de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 8 minuten.
- Laat ze schrikken onder de koude kraan.
- Pel en halveer de eieren.
- Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrooi met een beetje versgemalen peper.
- Verdeel de plakken ham over de vis en bak circa 12 minuten in de oven totdat de vis gaar is en de ham krokant.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Terwijl de vis in de oven ligt verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 8 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar.
- Zet het vuur laag, voeg de resterende boter toe en knijp het sap van een kwart citroen uit boven de pan zodra de boter is gesmolten.
- Voeg de helft van de gehakte peterselie toe.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verdeel de asperges over de borden en lepel de krieltjes eromheen.
- Leg de vis op de asperges en verdeel de peterselie-boterjus erover.
- Garneer met het ei, de resterende citroen en de peterselie.
Voedingswaarden
Calories: 365 kcal