Kabeljauw met asperges

Kabeljauw met asperges

Kabeljauw met asperges

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 1 citroen
  • 50 gram boter
  • 4 eieren
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 4 plakken rauwe ham
  • 1 bosje peterselie
  • olijfolie
  • 800 gram krieltjes voorgegaarde

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Schil de asperges en verwijder de houterige uiteindes.
  • Snijd de citroen in vieren.
  • Leg de asperges in een ruime pan.
  • Voeg een beetje zout, de helft van de boter en de helft van de citroen toe aan de asperges.
  • Overgiet met water en breng de pan met asperges aan de kook.
  • Kook de asperges in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 8 minuten.
  • Laat ze schrikken onder de koude kraan.
  • Pel en halveer de eieren.
  • Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrooi met een beetje versgemalen peper.
  • Verdeel de plakken ham over de vis en bak circa 12 minuten in de oven totdat de vis gaar is en de ham krokant.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Terwijl de vis in de oven ligt verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 8 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar.
  • Zet het vuur laag, voeg de resterende boter toe en knijp het sap van een kwart citroen uit boven de pan zodra de boter is gesmolten.
  • Voeg de helft van de gehakte peterselie toe.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de asperges over de borden en lepel de krieltjes eromheen.
  • Leg de vis op de asperges en verdeel de peterselie-boterjus erover.
  • Garneer met het ei, de resterende citroen en de peterselie.

Voedingswaarden

Calories: 365 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis