Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilet
- 2 sjalotten
- bloem
- 2 el olie
- 2 el boter
- 100 ml visbouillon
- 200 gram garnaalstaarten
- 2 dl kookroom
- 1 el kerrie
- zout
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Haal de kabeljauwfilets door de bloem.
- Klop de overtollige bloem van de vis af.
- Verhit 1 el olie met 1 el boter in een koekenpan.
- Fruit de helft van de sjalotjes.
- Bak dan de kabeljauwfilets aan beide kanten.
- De baktijd is afhankelijk van de dikte van de vis.
- Haal de vis met de sjalotten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de olie en boter in de koekenpan en fruit de rest van de sjalotjes.
- Voeg de garnalen toe.
- Strooi de kerrie over de garnalen en laat de kerrie even meebakken zodat deze zijn smaak kan afgeven.
- Blus af met de visbouillon.
- Voeg de room toe, roer alles goed door elkaar en laat wat inkoken.
- Verdeel de vis over de borden.
- Leg de garnalen op de vis en schenk er wat saus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er gebakken aardappelen bij.