Kabeljauw met garnalen en kerriesaus

Kabeljauw met garnalen en kerriesaus

Kabeljauw met garnalen en kerriesaus

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwfilet
  • 2 sjalotten
  • bloem
  • 2 el olie
  • 2 el boter
  • 100 ml visbouillon
  • 200 gram garnaalstaarten
  • 2 dl kookroom
  • 1 el kerrie
  • zout

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Haal de kabeljauwfilets door de bloem.
  • Klop de overtollige bloem van de vis af.
  • Verhit 1 el olie met 1 el boter in een koekenpan.
  • Fruit de helft van de sjalotjes.
  • Bak dan de kabeljauwfilets aan beide kanten.
  • De baktijd is afhankelijk van de dikte van de vis.
  • Haal de vis met de sjalotten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de olie en boter in de koekenpan en fruit de rest van de sjalotjes.
  • Voeg de garnalen toe.
  • Strooi de kerrie over de garnalen en laat de kerrie even meebakken zodat deze zijn smaak kan afgeven.
  • Blus af met de visbouillon.
  • Voeg de room toe, roer alles goed door elkaar en laat wat inkoken.
  • Verdeel de vis over de borden.
  • Leg de garnalen op de vis en schenk er wat saus over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er gebakken aardappelen bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten