Kabeljauw met tomaat uit de oven
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 600 g kabeljauwfilet
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- vierseizoenenpeper versgemalen
- 1 kleine rode ui
- ½ zakje Italiaanse kruidenmix a 20 g
- 2 sneetjes witbrood oud
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rijpe trostomaten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Kabeljauwfilet besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout en peper.
- Ui pellen en heel fijn snipperen.
- Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruiden heel fijn hakken.
- In keukenmachine sneetjes brood verkruimelen.
- Ui,kruiden en 2 eetlepels olie door broodkruim scheppen.
- Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
- Tomaten in vieren parten snijden,zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Ovenschaal bestrijken met olie en kabeljauw erin leggen.
- Blokjes tomaat op vis scheppen en stevig aandrukken.
- Broodkruimmengsel erover verdelen.
- Rest van olie erover sprenkelen.
- In midden van oven kabeljauwfilet in ca. 15 minuten goudbruin en net gaar laten worden.
- Serveren met gebakken aardappels en een groene salade.
Voedingswaarden
Calories: 265 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 29 g | Vet: 12 g