Kabeljauw met tomaat uit de oven

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • vierseizoenenpeper versgemalen
  • 1 kleine rode ui
  • ½ zakje Italiaanse kruidenmix a 20 g
  • 2 sneetjes witbrood oud
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rijpe trostomaten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Kabeljauwfilet besprenkelen met citroensap en bestrooien met zout en peper.
  • Ui pellen en heel fijn snipperen.
  • Tijm en rozemarijn van takjes rissen, met rest van kruiden heel fijn hakken.
  • In keukenmachine sneetjes brood verkruimelen.
  • Ui,kruiden en 2 eetlepels olie door broodkruim scheppen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren parten snijden,zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Ovenschaal bestrijken met olie en kabeljauw erin leggen.
  • Blokjes tomaat op vis scheppen en stevig aandrukken.
  • Broodkruimmengsel erover verdelen.
  • Rest van olie erover sprenkelen.
  • In midden van oven kabeljauwfilet in ca. 15 minuten goudbruin en net gaar laten worden.
  • Serveren met gebakken aardappels en een groene salade.

Voedingswaarden

Calories: 265 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 29 g | Vet: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten