Kabeljauw op zijn Spaans

Kabeljauw op zijn Spaans

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauw moten
  • 4 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen
  • ½ gram saffraan
  • 3 tl paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • cayennepeper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 gr.
  • Leg de moten in een ovenschaal.
  • Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze een paar seconden in heet water.
  • Haal ze uit het water en ontvel ze.
  • Snijd de tomaten in plakken.
  • Leg de tomaten rondom de moten vis.
  • Meng in een kom, Olie, het sap van de citroen, de safraan, paprikapoeder, een snufje cayennepeper.
  • Verdeel het mengsel over de moten vis.
  • Zet de ovenschaal in de oven en laat 25 minuten garen.
  • Heb je geen moten kabeljauw maar filets, halveer dan de oventijd.
  • Verdeel de kabeljauw en de tomaten over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er aardappelpuree of gekookte aardappels bij.

Voedingswaarden

Calories: 130 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Spanje