Kabeljauwcurry

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 1 ui
  • 2 gele paprika's
  • 250 g peultjes
  • 2 schaaltjes kabeljauwfilet à ca. 225 g
  • 3 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 eetlepel(s) groene Thaise currypasta potje à 225 g
  • 1 blikje kokosmelk 400 ml

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Peultjes schoonmaken.
  • Kabeljauwfilet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • In pan olie verhitten.
  • Kabeljauw in ca. 3 minuten bruin bakken.
  • Uit pan scheppen en warmhouden.
  • In bakvet ui en paprika 3 minuten bakken.
  • Currypasta, kokosmelk en peultjes toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Ca. 5 minuten laten sudderen, op smaak brengen met zout.
  • Laatste minuut kabeljauw meeverwarmen (niet meer roeren).
  • Serveren met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Thailand