Kabeljauwfilet met rivierkreeftjes en kaassaus

Kabeljauwfilet met rivierkreeftjes en kaassaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 150 gram rivierkreeftjes
  • ½ citroen
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 2 tomaten

Instructies

  • Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf.
  • Pers de citroen uit.
  • Spoel de filets af onder koud water en dep ze droog.
  • Wrijf ze in met 1 eetlepel citroensap, zout en peper.
  • Snij de bosuitjes in ringetjes, verwijder de zaadjes uit de peper en de tomaten.
  • Hak de peper fijn en snij de tomaten in blokjes.
  • Meng in een kom de rivierkreeftjes met de bosui, de tomaatblokjes, rode peper, limoenrasp, 1 eetlepel limoensap en zout en peper naar smaak.
  • Schep dit mengsel op de kabeljauwfilet. bak dit alles goudbruin in ruime boter.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met kaassaus
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk