Kabeljauwpakketjes met witte wijnsaus

Kabeljauwpakketjes met witte wijnsaus

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels kruimig
  • 2 schaaltjes kabeljauwfilet à ca. 250 g
  • 8 plakjes ham vleeswaar ca. 100 g
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • pak spinazie à la crème gesneden diepvries deelblokjes
  • 4 gedroogde tomaten in olie potje à 180 g
  • 2 cups vissaus witte wijn à 150 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Aardappels schillen, halveren en wassen.
  • Aardappels in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Kabeljauw in 8 stukken verdelen en bestrooien met zout en peper.
  • Ham om kabeljauwstukken wikkelen.
  • Bakplaat met 1 eetlepel olie invetten.
  • Kabeljauwpakketjes op bakplaat leggen en besprenkelen met rest van olie.
  • Vis ca. 15 minuten in midden van oven bakken.
  • Spinazie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Gedroogde tomaten in reepjes snijden en mengen met vissaus.
  • Vissaus bij vispakketjes scheppen en serveren met aardappels en spinazie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vis / Vlees