Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 duopakje magere spekblokjes ca. 250 g
- 3 uien
- 1 zakje bieslook verse 25 g
- 1 schaaltje kabeljauwfilet ca. 250 g
- boter of margarine om in te vetten
- 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
- 125 ml slagroom
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- In koekenpan spekreepjes zachtjes bakken.
- Uien pellen en in dunne ringen snijden.
- Bieslook fijnknippen.
- Kabeljauw in stukken verdelen.
- Ovenschaal invetten.
- In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van uiringen,
- helft van bieslook helft van spekreepjes en alle kabeljauw leggen.
- Vis bestrooien met rest van bieslook en viskruiden (uit verpakking).
- Over vis achtereenvolgens rest van spek, uien en aardappels verdelen.
- Slagroom erover schenken.
- Schotel in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en bruin laten worden.