Kabeljauwschotel met spekjes

Kabeljauwschotel met spekjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 duopakje magere spekblokjes ca. 250 g
  • 3 uien
  • 1 zakje bieslook verse 25 g
  • 1 schaaltje kabeljauwfilet ca. 250 g
  • boter of margarine om in te vetten
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 125 ml slagroom

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • In koekenpan spekreepjes zachtjes bakken.
  • Uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • Bieslook fijnknippen.
  • Kabeljauw in stukken verdelen.
  • Ovenschaal invetten.
  • In schaal achtereenvolgens helft van aardappels, helft van uiringen,
  • helft van bieslook helft van spekreepjes en alle kabeljauw leggen.
  • Vis bestrooien met rest van bieslook en viskruiden (uit verpakking).
  • Over vis achtereenvolgens rest van spek, uien en aardappels verdelen.
  • Slagroom erover schenken.
  • Schotel in midden van oven in ca. 30 minuten gaar en bruin laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vis / Vlees