Kalfsoesters met sinaasappel-portsaus voor Kerst

Gebakken kalfsoesters in een rijke sinaasappel-portsaus, gegarneerd met sinaasappelschijfjes en peterselie, geserveerd op een rustiek bord met sfeervolle kerstdecoratie.

Kalfsoesters met sinaasappel-portsaus voor Kerst

Deze kalfsoesters met sinaasappel-portsaus zijn een elegant kerstgerecht met mals vlees, frisse citrus en diepe porttonen. Klassiek, feestelijk en perfect voor een stijlvol kerstdiner.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
!ndicatie €6,50 per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Peper
  • Zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram boter
  • 1 glas rode port
  • 1 deciliter bouillon
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 1 theelepel aardappelzetmeel
  • 1 sinaasappel

Instructies

  • Wrijf de kalfsoesters in met peper en zout en bestuif ze licht met bloem.
  • Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de oesters aan beide kanten in ongeveer drie minuten goudgeel.
  • Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  • Roer de aanbaksels los en voeg de bouillon, sinaasappelmarmelade en rode port toe.
  • Laat de saus op hoog vuur kort inkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout en bind indien nodig met gladgeroerd aardappelzetmeel.
  • Schil de sinaasappel zo dik dat al het wit is verwijderd en snijd hem in dunne plakken.
  • Verwarm deze kort mee in de saus.
  • Schep wat saus op voorverwarmde borden, leg de kalfsoesters erop en garneer met de sinaasappelplakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze kalfsoesters met sinaasappel-portsaus met aardappelpuree of pommes duchesse en een zachte wintergroente zoals haricots verts of spruitjes.

Wijnadvies:

Een elegante Pinot Noir sluit prachtig aan bij het malse kalfsvlees en versterkt de warme port- en sinaasappeltonen zonder te overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 28 g | Vet: 26 g | Zout: 1 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Kerst