Kalfsschenkel met noedels en tomaten

Kalfsschenkel met noedels en tomaten

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • boter
  • 4 kalfsschenkels van 300 gr elk met been
  • 71/2 dl kalfsbouillon
  • peper zout
  • Voor de persillade:
  • 8 kleine of 4 grote tomaten
  • 1 sneetje wit brood
  • 1 sjalot
  • 1 bosje peterselie
  • 4 eetlepels gemalen kaas
  • 2 eetlepels gehakte pinda's
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper zout

Voor de tomatensaus:

  • 1 sjalot
  • boter
  • 300 gram tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • ½ dl room
  • peper zout
  • Voor het garnituur:
  • 300 gram noedels
  • boter
  • 40 gram gemalen Parmezaanse kaas
  • zout

Instructies

  • Smelt een klontje boter en schroei de schenkels aan alle kanten dicht.
  • Leg ze in een met boter ingesmeerde braadslee en schuif deze in een op 200°C voorverwarmde oven tot het vlees een korstje heeft.
  • Verminder dan de temperatuur tot 180°C en kruid de schenkels met peper en zout.
  • Overgiet ze om de 10 minuten met enkele eetlepels kalfsbouillon en laat ze nog ± 30 minuten in de oven staan.
  • Was voor de persillade de tomaten en hol ze uit. Bewaar de pulp voor de saus.
  • Ontkorst het brood en verkruimel het.
  • Pel de sjalot en snipper hem fijn.
  • Was de peterselie en snipper die eveneens fijn.
  • Vermeng het brood met de sjalot- en de peterseliesnippers en voeg er de gemalen kaas en de gehakte pinda's aan toe.
  • Kruid met peper en zout en roer er de olijfolie en de mosterd door.
  • Vul de tomaten met dit mengsel en plaats ze in een vuurvaste schotel. Plaats deze de laatste 5 minuten bij het vlees in de oven en tenslotte, vlak voor het opdienen, nog even onder de grill.
  • Kook de noedels in lichtgezouten water met een klontje boter gaar.
  • Pel voor de tomatensaus de sjalot, hak hem fijn en stoof de snippers in een klontje boter.
  • Was de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg deze, samen met de tomatenpulp van de persillade, bij de sjalotsnippers.
  • Pel de teentjes knoflook, snipper ze fijn en voeg ze bij de saus.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat even stoven.
  • Voeg er vervolgens de basilicum bij en giet de saus door een zeef.
  • Roer er tenslotte de room door.
  • Schik 1 kalfsschenkel, 2 gevulde tomaten en een lepel noedels op 4 warme borden.
  • Schep wat braadjus over het vlees en schep wat tomatensaus op de noedels.
  • Geef er de gemalen Parmezaanse kaas apart bij en serveer het gerecht met een glaasje Chianti Classico.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Italië