Kalfsschnitzels in Citroensaus
Scaloppine al limone
Ingredients
- 1 citroen
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 kalfsschnitzels
- 25 g roomboter in blokjes
- 7½ gr verse basilicum fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
- Meng in een diep bord de citroensap en -rasp met 4 eetlepels olijfolie tot een marinade.
- Halveer de kalfsschnitzels en sla ze tussen twee stukken plasticfolie met een deegroller of platte kant van een mes nog platter.
- Leg de schnitzels in de marinade, dek af met folie en laat de smaken minstens 1 uur intrekken in de koelkast, waarbij je het vlees tussentijds in de marinade omdraait.
- Haal de schnitzels uit de marinade en laat ze uitlekken.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 3-4 minuten goudbruin, halverwege keren.
- Leg de gebakken schnitzels op een bord.
- Roer de marinade door het bakvet en breng aan de kook.
- Roer de roomboter en fijngehakte basilicum door de saus.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Leg de schnitzels terug in de saus en verwarm ze nog 2-3 minuten zachtjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g