Kalfsschnitzels met Ham en Witte Wijn

Een rustieke foto van kalfsschnitzels met ham en witte wijnsaus, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De goudbruine, in de pan gebakken kalfsschnitzels zijn belegd met dunne plakjes hartige ham en overgoten met een glanzende witte wijnsaus. Versgehakte peterselie is erover gestrooid voor een frisse touch. Een kleine portie gesauteerde groenten en een partje citroen maken het gerecht compleet. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra ham en een schaaltje saus, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Kalfsschnitzels met Ham en Witte Wijn

Sappige kalfsschnitzels gevuld met ham en tijm, zacht gegaard in een wittewijnsaus.
Porties: 6
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 dunne kalfsschnitzels
  • 6 plakjes gekookte ham
  • 6 takjes tijm
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 liter witte wijn
  • 4 el olie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Klop de kalfsschnitzels plat en leg op elke schnitzel een plakje ham en een takje tijm.
  • Rol ze op en zet vast met een tandenstoker.
  • Verhit de olie en bak de rolletjes goudbruin.
  • Haal ze uit de pan en fruit de gehakte sjalotten, tomatenblokjes en geplette knoflook in het braadvet.
  • Voeg de wijn toe en leg de kalfsrolletjes terug in de pan.
  • Laat 40 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
  • Serveer met rijst of pasta.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een witte wijn zoals Marsala past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 45 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden