Kalfsschnitzels met Ham en Witte Wijn
Sappige kalfsschnitzels gevuld met ham en tijm, zacht gegaard in een wittewijnsaus.
Ingrediënten
- 6 dunne kalfsschnitzels
- 6 plakjes gekookte ham
- 6 takjes tijm
- 3 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1,5 liter witte wijn
- 4 el olie
- Peper
- Zout
Instructies
- Klop de kalfsschnitzels plat en leg op elke schnitzel een plakje ham en een takje tijm.
- Rol ze op en zet vast met een tandenstoker.
- Verhit de olie en bak de rolletjes goudbruin.
- Haal ze uit de pan en fruit de gehakte sjalotten, tomatenblokjes en geplette knoflook in het braadvet.
- Voeg de wijn toe en leg de kalfsrolletjes terug in de pan.
- Laat 40 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
- Serveer met rijst of pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een witte wijn zoals Marsala past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 45 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g