Kalfsvleesballetjes in Tomatensaus

Een rustieke foto van kalfsvleesballetjes in tomatensaus, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De goudbruine gehaktballetjes zijn mals en sappig, omhuld met een rijke, dieprode tomatensaus met knoflook en kruiden. Versgehakte basilicum is erover gestrooid voor een frisse touch. Ernaast ligt knapperig brood of een kleine portie pasta als bijgerecht. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra verse basilicum en een schaaltje tomatensaus, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Kalfsvleesballetjes in Tomatensaus

Smeuïge kalfsballetjes, zacht gegaard en geserveerd in een kruidige tomatensaus.
Porties: 6
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g kalfsgehakt
  • 150 g oud brood
  • 250 ml warme bouillon
  • 3 eierdooiers
  • 2 el gehakte ui
  • 40 g boter
  • 1 el gehakte peterselie
  • 50 g bloem
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Week het brood in de bouillon en knijp uit.
  • Fruit de ui in boter en meng met het gehakt, het brood, eierdooiers, peterselie, peper en zout.
  • Vorm balletjes en rol ze door de bloem.
  • Breng water aan de kook, voeg zout toe en pocheer de balletjes tot ze boven komen drijven.
  • Laat nog 2 minuten garen en haal ze eruit.
  • Serveer met tomatensaus en pasta of groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met tagliatelle en Parmezaanse kaas.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals Chianti past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 38 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden