Kalfsvleesballetjes in Tomatensaus
Smeuïge kalfsballetjes, zacht gegaard en geserveerd in een kruidige tomatensaus.
Ingrediënten
Instructies
- Week het brood in de bouillon en knijp uit.
- Fruit de ui in boter en meng met het gehakt, het brood, eierdooiers, peterselie, peper en zout.
- Vorm balletjes en rol ze door de bloem.
- Breng water aan de kook, voeg zout toe en pocheer de balletjes tot ze boven komen drijven.
- Laat nog 2 minuten garen en haal ze eruit.
- Serveer met tomatensaus en pasta of groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met tagliatelle en Parmezaanse kaas.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals Chianti past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 38 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g