Kalkoen Onder Bladerdeegkorstje

Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
oventijd 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram kalkoenfilet in reepjes
  • Olie
  • 50 gram spekreepjes
  • 100 gram kippenlever
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 prei in ringen
  • 150 gram kleine champignons gehalveerd
  • Tijm naar smaak
  • Majoraan naar smaak
  • Bloem
  • ¼ liter bouillon
  • 2 eieren
  • Plakjes bladerdeeg

Instructies

  • Bak de kalkoenfiletreepjes in wat olie samen met spekreepjes, kippenlevertjes, ui, prei, champignons, tijm en majoraan.
  • Bestrooi met een beetje bloem en voeg de bouillon in delen toe.
  • Roer van het vuur af 2 eierdooiers erdoor.
  • Verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes.
  • Snijd uit 1-2 bladerdeeglapjes repen van 1 cm breed en bevestig deze met ei op de rand van de schaaltjes.
  • Snijd uit 4 andere bladerdeeglapjes dekseltjes ter grootte van de ovenschaaltjes, druk deze op de deegranden, bestrijk ze met ei en zet de schaaltjes in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gerecht met Hollandse groenten.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 15 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen