Deel dit recept via E-mail
   Deel op Facebook    
 Recept afdrukken
Equipment
- vork
 - Hapjesspan
 
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg diepvries, pakje à 450 g
 - 2 zakjes spruitjes à 450 g
 - 1 schaaltje kalkoenblokjes ca. 300 g
 - 1 pakje verse roomkaas met knoflook en kruiden 150 g)
 - 1 ui
 - 1 teentje knoflook
 - 25 g vloeibare margarine
 - 100 ml groentebouillon van blokje
 - 2 eetlepel(s) pijnboompitten
 
Instructies
- Oven op 225 °C voorverwarmen.
 - Deeg op aanrecht uitspreiden en laten ontdooien.
 - Spruitjes schoonmaken.
 - Kalkoen in midden van deeg verdelen en met zout en peper bestrooien.
 - Boursin erover verdelen en plakjes deeg er diagonaal overheen klappen.
 - Met vork randen goed dichtmaken en flapjes in midden van oven in 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
 - Ui en knoflook pellen en snipperen.
 - In Hapjesspan margarine verhitten en ui met knoflook fruiten.
 - Spruiten en bouillon toevoegen, pan afdekken en spruiten in 8 minuten gaarsmoren.
 - In droge koekenpan pijnboompitten roosteren.
 - Spruiten over vier borden verdelen en met pijnboompitten bestrooien.
 - Flapjes ernaast leggen.
 
					