Romig Kalkoengebraad met Ananas à la Bobonne

Kalkoengebraad à la Bobonne met Ananassaus

Geniet van een traditioneel Belgisch gerecht met dit malse kalkoengebraad à la Bobonne, geserveerd met romige ananassaus en krokante kroketten. Perfect voor een feestelijke maaltijd of een zondagse diner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g maïzena
  • 1 grote doos ananas met sap
  • 1 kalkoengebraad
  • ¼ l room
  • Erwten naar smaak
  • Kroketten naar behoefte
  • Mosterd naar smaak
  • Wortelen naar smaak

Instructies

  • Wrijf het kalkoengebraad in met mosterd.
  • Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees aan.
  • Laat het vlees op een zacht vuurtje 20 minuten braden, draai het regelmatig om en overgiet met de saus.
  • Voeg de helft van het ananassap toe aan het vlees en laat het nog 30 minuten sudderen.
  • Klop in een kom de room, de rest van het ananassap en de helft van de maïzena lichtjes op.
  • Voeg dit mengsel toe aan de pan en laat de saus al roerend doorkoken zonder het vlees.
  • Voeg eventueel extra maïzena toe om de gewenste sausdikte te bereiken.
  • Verwarm het vlees kort terug in de saus zonder het te laten koken.
  • Serveer het kalkoengebraad met erwten, wortelen en kroketten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gourmet / Hoofdgerechten / Kalkoen
Land van herkomst België
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst