Kalkoengebraad à la Bobonne met Ananassaus
Geniet van een traditioneel Belgisch gerecht met dit malse kalkoengebraad à la Bobonne, geserveerd met romige ananassaus en krokante kroketten. Perfect voor een feestelijke maaltijd of een zondagse diner.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 50 g maïzena
- 1 grote doos ananas met sap
- 1 kalkoengebraad
- ¼ l room
- Erwten naar smaak
- Kroketten naar behoefte
- Mosterd naar smaak
- Wortelen naar smaak
Instructies
- Wrijf het kalkoengebraad in met mosterd.
- Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees aan.
- Laat het vlees op een zacht vuurtje 20 minuten braden, draai het regelmatig om en overgiet met de saus.
- Voeg de helft van het ananassap toe aan het vlees en laat het nog 30 minuten sudderen.
- Klop in een kom de room, de rest van het ananassap en de helft van de maïzena lichtjes op.
- Voeg dit mengsel toe aan de pan en laat de saus al roerend doorkoken zonder het vlees.
- Voeg eventueel extra maïzena toe om de gewenste sausdikte te bereiken.
- Verwarm het vlees kort terug in de saus zonder het te laten koken.
- Serveer het kalkoengebraad met erwten, wortelen en kroketten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 10 g