Kalkoenschnitzel met citroen bieslookpesto en aardappelkoekjes
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen.
- Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en door bieslookpesto roeren.
- Ei loskloppen. Knoflook pellen en boven ei uitpersen.
- Sjalotje pellen, fijnsnipperen en door ei roeren.
- Courgette schoonmaken, halveren en in plakken snijden.
- Schnitzel en courgette aan beide kanten dun bestrijken met 1 eetlepel olijfolie en bestrooien met zout en peper.
- Princess Table Chef 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Aardappels schillen, wassen en grof raspen.
- Met rest van olijfolie, zout en peper door eimengsel scheppen.
- Van aardappelmengsel met houten spatels 6-8 bergjes vormen op bakplaat en tot platte koekjes drukken.
- Aardappelkoekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden krokant bakken.
- In aluminiumfolie warmhouden.
- Schnitzel en courgette ca. 5 minuten bakken, halverwege baktijd omdraaien.
- Schnitzels royaal besmeren met citroen-bieslookpesto.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met aardappelkoekjes, courgette en een tomatensalade.
Voedingswaarden
Calories: 645 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 39 g | Vet: 34 g