Kalkoenschnitzel met citroen bieslookpesto en aardappelkoekjes

Allerhande 2002
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kalfsschnitzels
  • 1 citroen
  • ½ bakje bieslookpesto à 100 g
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 4 aardappels
  • peper

Instructies

  • Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen.
  • Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en door bieslookpesto roeren.
  • Ei loskloppen. Knoflook pellen en boven ei uitpersen.
  • Sjalotje pellen, fijnsnipperen en door ei roeren.
  • Courgette schoonmaken, halveren en in plakken snijden.
  • Schnitzel en courgette aan beide kanten dun bestrijken met 1 eetlepel olijfolie en bestrooien met zout en peper.
  • Princess Table Chef 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Aardappels schillen, wassen en grof raspen.
  • Met rest van olijfolie, zout en peper door eimengsel scheppen.
  • Van aardappelmengsel met houten spatels 6-8 bergjes vormen op bakplaat en tot platte koekjes drukken.
  • Aardappelkoekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden krokant bakken.
  • In aluminiumfolie warmhouden.
  • Schnitzel en courgette ca. 5 minuten bakken, halverwege baktijd omdraaien.
  • Schnitzels royaal besmeren met citroen-bieslookpesto.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met aardappelkoekjes, courgette en een tomatensalade.
 

Voedingswaarden

Calories: 645 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 39 g | Vet: 34 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kalkoen