Kalmthoutse Roomsoep met Sla en Ui

Een realistische foto van Kalmthoutse roomsoep, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De fluweelzachte soep is gemaakt van verse sla, uien en rijke runderbouillon, gemengd tot een gladde, romige textuur. Een drizzle warme melk en eidooier zorgt voor een zijdezachte afwerking. Krokante, in olie geroosterde croutons drijven bovenop en voegen extra textuur toe. Een snufje verse kruiden maakt het gerecht af. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra slablaadjes, een schaaltje melk en een rustiek brood, subtiel vervaagd.

Kalmthoutse Roomsoep met Sla en Ui

Deze romige Kalmthoutse soep met sla en ui is een verrassend zachte en smaakvolle klassieker uit België. Perfect als lichte maaltijd of voorgerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kroppen sla gewassen en fijngesneden
  • 8 uien fijngesneden
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 3 l runderbouillon
  • 2 eidooiers
  • 250 ml melk
  • 1 brood in blokjes
  • 2 el olie

Instructies

  • Verhit de boter in een grote pan en stoof de uien zachtjes aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg de fijngesneden sla toe en stoof kort mee.
  • Giet de runderbouillon erbij, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de uien zacht zijn.
  • Bind de soep met de bloem, mix tot een gladde soep en zeef indien gewenst.
  • Klop de eidooiers los met de melk.
  • Bak de broodblokjes in olie krokant.
  • Haal de soep van het vuur en roer het melk-eigeelmengsel erdoor zonder de soep te laten koken.
  • Serveer direct met de krokante broodkorstjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met extra vers gehakte peterselie of een scheutje room voor extra romigheid.

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst België
Jaargetijde: Lente