Kalmthoutse Roomsoep met Sla en Ui
Deze romige Kalmthoutse soep met sla en ui is een verrassend zachte en smaakvolle klassieker uit België. Perfect als lichte maaltijd of voorgerecht!
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 2 kroppen sla gewassen en fijngesneden
- 8 uien fijngesneden
- 50 g boter
- 60 g bloem
- 3 l runderbouillon
- 2 eidooiers
- 250 ml melk
- 1 brood in blokjes
- 2 el olie
Instructies
- Verhit de boter in een grote pan en stoof de uien zachtjes aan tot ze glazig zijn.
- Voeg de fijngesneden sla toe en stoof kort mee.
- Giet de runderbouillon erbij, breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de uien zacht zijn.
- Bind de soep met de bloem, mix tot een gladde soep en zeef indien gewenst.
- Klop de eidooiers los met de melk.
- Bak de broodblokjes in olie krokant.
- Haal de soep van het vuur en roer het melk-eigeelmengsel erdoor zonder de soep te laten koken.
- Serveer direct met de krokante broodkorstjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra vers gehakte peterselie of een scheutje room voor extra romigheid.Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze soep.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g