Kandeel

de traditionele drank voor de kraamvisite / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 18 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 eierdooiers
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 16 eetlepels witte suiker
  • 1 fles witte wijn
  • 1 fles moezelwijn
  • 8 pijpen kaneel

Instructies

  • Men laat de kaneel 24 uur trekken in de moezelwijn, goed afgesloten.
  • Men roert de eierdooiers met de suiker tot een stevige massa en giet er voorzichtig en steeds roerend de beide flessen wijn door en kookt deze substantie au-bain-Marie tot een smeuïge, vloeibare drank.
  • Men behoort deze drank warm in kopjes te serveren, maarwaar men de kandeel sterk gekoeld in glazen geeft, wordt dit ook zeer gewaardeerd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wij hebben van verschillende kanten dit recept mogen
ontvangen, zodat we hier geen bepaalde inzendster voor kunnen
vermelden. Wel werd in 2 recepten aanbevolen, om het stijfgeklopte
eiwit er op het laatst door te roere
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme dranken
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Geboorte