Kandeel
de traditionele drank voor de kraamvisite / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 16 eierdooiers
- 2 pakjes vanillesuiker
- 16 eetlepels witte suiker
- 1 fles witte wijn
- 1 fles moezelwijn
- 8 pijpen kaneel
Instructies
- Men laat de kaneel 24 uur trekken in de moezelwijn, goed afgesloten.
- Men roert de eierdooiers met de suiker tot een stevige massa en giet er voorzichtig en steeds roerend de beide flessen wijn door en kookt deze substantie au-bain-Marie tot een smeuïge, vloeibare drank.
- Men behoort deze drank warm in kopjes te serveren, maarwaar men de kandeel sterk gekoeld in glazen geeft, wordt dit ook zeer gewaardeerd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wij hebben van verschillende kanten dit recept mogen
ontvangen, zodat we hier geen bepaalde inzendster voor kunnen
vermelden. Wel werd in 2 recepten aanbevolen, om het stijfgeklopte
eiwit er op het laatst door te roere
ontvangen, zodat we hier geen bepaalde inzendster voor kunnen
vermelden. Wel werd in 2 recepten aanbevolen, om het stijfgeklopte
eiwit er op het laatst door te roere