Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eidooiers
- 75 g suiker
- 4 eetlepels kaneellikeur
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 50 g bitterkoekjes verkruimeld
- 1 eetlepel amandellikeur
- ¼ liter slagroom stijfgeklopt
- 100 g suiker voor de karamelsaus
- 75 g hazelnoten grof gehakt
- 1 pot kersen ontpit
- Voor de Karamelsaus:
- 100 g suiker
- 2 eetlepels water
Instructies
- Zet een kom met eidooiers en 75g suiker in een bak met warm water en klop gedurende 10 minuten tot een dikke, lichtgele en schuimige massa.
- Voeg de kaneellikeur toe en klop nogmaals door.
- Breng de witte wijn aan de kook en klop het eimengsel er straalsgewijs doorheen.
- Laat op laag vuur licht binden tot een dunne vla zonder te koken.
- Laat afkoelen en roer af en toe om.
- Besprenkel de verkruimelde bitterkoekjes met amandellikeur.
- Spatel het mengsel van bitterkoekjes en de stijfgeklopte slagroom door de vla.
- Schep het mengsel in een kleine cakevorm en laat het 12 uur in de diepvriezer bevriezen.
- Voor de karamelsaus: Verwarm 100g suiker met 2 eetlepels water in een pannetje totdat de suiker smelt.
- Roer het overige water erdoor wanneer de suiker begint te kleuren.
- Zet het vuur iets hoger en blijf roeren totdat een stroperige saus ontstaat.
- Roer de hazelnoten erdoor.
- Verwarm de kersen in hun eigen sap.
- Snijd het kaneelijs in 8 dikke plakken en snijd uit elke plak grote ruiten.
- Leg steeds 2 ijsruiten op een bordje, schep er wat karamelsaus overheen en voeg de uitgelekte warme kersen toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze kaneeltoetje met karamelsaus en warme kersen is heerlijk te combineren met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een krachtige port.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 50 g