Kapucijners met frisse appelrelish
Een smaakvol gerecht met kapucijners en een frisse appelrelish. De combinatie van kruidige ui, knapperige spekreepjes en zoetzure appel maakt dit bijgerecht een heerlijke aanvulling op elke maaltijd.
Ingrediënten
- 2 appels geschild en in miniblokjes
- 2 el arachideolie
- 50 g blanke rozijnen
- 50 ml appelsap
- 150 g vegetarische spekreepjes
- 1 blik of pot jonge kapucijners
- 1 tl geraspte mierikswortel potje
- ½ tl chilipoeder of paprikapoeder
- 2 uien gesnipperd
- Zout en versgemalen peper
Instructies
- Giet de kapucijners af, spoel ze met koud water en laat uitlekken.
- Meng de appelblokjes, appelsap, rozijnen en mierikswortel tot een relish.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui met chilipoeder.
- Rooster de spekreepjes krokant in een droge hete koekenpan.
- Schep de kapucijners door de uien en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met de spekreepjes erop en de appelrelish erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met knapperig volkorenbrood of geroosterde aardappeltjes. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past hier goed bij.
Lekker met knapperig volkorenbrood of geroosterde aardappeltjes. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past hier goed bij.
Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 9 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 14 g