Karnemelk met rozijnen op z'n Vlaams

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr rozijnen
  • liter karnemelk
  • 160 gr maïzena
  • 1 eidooier
  • 1 eiwit
  • suiker naar smaak

Instructies

  • Week de rozijnen 12 uur in water en laat ze uitlekken.
  • Maak de maïzena met wat koude karnemelk aan.
  • Breng de karnemelk aan de kook, voeg de rozijnen toe en voeg al roerend de aangelengde maïzena toe.
  • Laat nog 10 minuten doorkoken.
  • Neem de pan van het vuur en roer er de losgeklopte eidooier door.
  • Klop het eiwit stijf, giet het in een soepterrine en roer de pap eronder.

Notities / Tips / Wijnadvies

Breng op smaak met suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ontbijt / Zuidvruchten / Zuivel
Land van herkomst België