Karwij-paksoi in Weense karamelboter

Karwij-paksoi in Weense karamelboter

Een verrassende Oostenrijkse bereiding van paksoi met gekaramelliseerde suiker, karwijzaad en een vleugje azijn voor een volle, warme smaak.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • dl water
  • 1 kg paksoi
  • 100 gr boter
  • 3 eetl azijn
  • 4 eetl suiker
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 theel karwijzaad
  • Eventueel maizena
  • Zout

Instructies

  • Laat de suiker karamelliseren in een pan met dikke bodem.
  • Voeg de boter toe en laat smelten.
  • Voeg de ui en in stukjes gesneden paksoi toe.
  • Voeg zout, karwijzaad en water toe.
  • Kook het geheel kort door.
  • Voeg de azijn toe en laat nog even doorkoken.
  • Bind het vocht eventueel met aangemaakte maizena.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Heerlijk bij aardappelpuree of als bijgerecht bij een Oostenrijks vleesgerecht.
Wijnadvies:

Combineer met een lichte Grüner Veltliner voor een frisse, kruidige aanvulling.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 3 g | Vet: 17 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel
Land van herkomst Oostenrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch