Karwij-paksoi in Weense karamelboter
Een verrassende Oostenrijkse bereiding van paksoi met gekaramelliseerde suiker, karwijzaad en een vleugje azijn voor een volle, warme smaak.
Equipment
- Kleine kom
- pan met dikke bodem
- Stevige pan
- Vuurvaste lepel
Ingrediënten
- 1½ dl water
- 1 kg paksoi
- 100 gr boter
- 3 eetl azijn
- 4 eetl suiker
- 1 gesnipperde ui
- 1 theel karwijzaad
- Eventueel maizena
- Zout
Instructies
- Laat de suiker karamelliseren in een pan met dikke bodem.
- Voeg de boter toe en laat smelten.
- Voeg de ui en in stukjes gesneden paksoi toe.
- Voeg zout, karwijzaad en water toe.
- Kook het geheel kort door.
- Voeg de azijn toe en laat nog even doorkoken.
- Bind het vocht eventueel met aangemaakte maizena.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk bij aardappelpuree of als bijgerecht bij een Oostenrijks vleesgerecht. Wijnadvies:
Combineer met een lichte Grüner Veltliner voor een frisse, kruidige aanvulling.
Heerlijk bij aardappelpuree of als bijgerecht bij een Oostenrijks vleesgerecht. Wijnadvies:
Combineer met een lichte Grüner Veltliner voor een frisse, kruidige aanvulling.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 3 g | Vet: 17 g | Zout: 1 g | Sugar: 8 g