Kastanjechampignons met knoflookboter

Kastanjechampignons met knoflookboter

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 24 grote kastanjechampignons of grotchampignons
  • 150 gram boter
  • 5 eetlepel(s) verse fijngesneden peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) beetje citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Trek de steeltjes uit de champignons en bewaar ze.
  • Meng in een kommetje de boter, peterselie, geperste knoflook, citroensap, zout en peper.
  • Leg de champignons op een plat ovenschaaltje met de bolle kant naar beneden.
  • Doe in iedere champignon een schepje van het botermengsel en leg de steeltjes daar weer op.
  • Zet 10-15 minuten in het midden van de oven totdat de champignons mooi bruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de champignons warm met wat stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch