Katenspek Soepstengels

rokante soepstengels met Katenspek, goudbruin gebakken en gedraaid voor extra knapperigheid, geserveerd met een dip en verse kruiden op een rustieke houten tafel.

Katenspek Soepstengels

Krokante soepstengels met katenspek, heerlijk bij de soep of als borrelhapje.
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 ml water
  • 200 gram katenspek in plakjes
  • 250 gram mix voor witbrood
  • 4 eetlepels knoflookolie

Instructies

  • Meng de broodmix met het lauwwarme water en 2 eetlepels knoflookolie in een kom.
  • Kneed de ingrediënten volgens de verpakking tot een soepel deeg.
  • Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 10 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het deeg in 24 stukjes.
  • Rol de stukjes deeg tussen de handen tot worstjes en rol verder uit tot dunne 'potloden' van 20 cm.
  • Leg de soepstengels op de bakplaat en bestrijk met de rest van de knoflookolie.
  • Bak de soepstengels in het midden van de oven in 10 minuten lichtbruin en gaar.
  • Zet de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de soepstengels nog 10 minuten krokant worden.
  • Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten trommel.
  • Wikkel aan de bovenkant van elke soepstengel een plakje katenspek.
  • Leg de soepstengels op een schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de soepstengels bij erwtensoep of als borrelhapje.
Wijnadvies:
Niet van toepassing.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Borrelhapjes / Hapjes / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden