Katenspek Soepstengels
Krokante soepstengels met katenspek, heerlijk bij de soep of als borrelhapje.
Ingrediënten
- 150 ml water
- 200 gram katenspek in plakjes
- 250 gram mix voor witbrood
- 4 eetlepels knoflookolie
Instructies
- Meng de broodmix met het lauwwarme water en 2 eetlepels knoflookolie in een kom.
- Kneed de ingrediënten volgens de verpakking tot een soepel deeg.
- Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 10 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het deeg in 24 stukjes.
- Rol de stukjes deeg tussen de handen tot worstjes en rol verder uit tot dunne 'potloden' van 20 cm.
- Leg de soepstengels op de bakplaat en bestrijk met de rest van de knoflookolie.
- Bak de soepstengels in het midden van de oven in 10 minuten lichtbruin en gaar.
- Zet de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de soepstengels nog 10 minuten krokant worden.
- Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten trommel.
- Wikkel aan de bovenkant van elke soepstengel een plakje katenspek.
- Leg de soepstengels op een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de soepstengels bij erwtensoep of als borrelhapje.
Wijnadvies:
Niet van toepassing.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 1 g | Sugar: 1 g