Kedgeree van Janny de Moor

Kedgeree van Janny de Moor

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 schelvisfilets gerookte of 2 kippers
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui
  • 3 theelepels hot curry
  • 125 g basmatirijst
  • zout
  • 3 dl water
  • 1 dl slagroom
  • 2 eieren hardgekookte
  • 2 eetlepels peterselie gehakte
  • 1 eetlepel selderijblad gehakt
  • ½ citroen
  • 1 mango

Instructies

  • Overgiet de vis met kokend water en laat 5 minuten staan.
  • Trek de huid eraf, schraap het donkere vlees weg en snijd de vis in stukjes.
  • Smelt de boter in een wijde pan en fruit de gesnipperde ui.
  • Strooi de kerrie en de rijst erbij en fruit even door.
  • Doe er zout en het water bij en laat onder deksel 10 minuten koken.
  • Voeg de vis en de room toe en houd het geheel 15 minuten warm, of tot alle vocht is opgenomen.
  • Garneer met plakjes ei en het groen.
  • Leg er partjes citroen naast en partjes mango eromheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

En geef er, als het geen ontbijt wordt, een glas witte Rioja bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vis
Land van herkomst India