Kedgeree van Janny de Moor
Ingrediënten
- 2 schelvisfilets gerookte of 2 kippers
- 2 eetlepels boter
- 1 ui
- 3 theelepels hot curry
- 125 g basmatirijst
- zout
- 3 dl water
- 1 dl slagroom
- 2 eieren hardgekookte
- 2 eetlepels peterselie gehakte
- 1 eetlepel selderijblad gehakt
- ½ citroen
- 1 mango
Instructies
- Overgiet de vis met kokend water en laat 5 minuten staan.
- Trek de huid eraf, schraap het donkere vlees weg en snijd de vis in stukjes.
- Smelt de boter in een wijde pan en fruit de gesnipperde ui.
- Strooi de kerrie en de rijst erbij en fruit even door.
- Doe er zout en het water bij en laat onder deksel 10 minuten koken.
- Voeg de vis en de room toe en houd het geheel 15 minuten warm, of tot alle vocht is opgenomen.
- Garneer met plakjes ei en het groen.
- Leg er partjes citroen naast en partjes mango eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
En geef er, als het geen ontbijt wordt, een glas witte Rioja bij.