Kerriebouillon met geroosterde pompoen

Kerriebouillon met geroosterde pompoen

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 stuk pompoen van ca. 250 g
  • 3 eetlepels olie
  • zeezout
  • peper versgemalen
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel kerriepoeder milde
  • 1 liter groentebouillon zelfgetrokken
  • 2 tomaten
  • 7,5 g koriander verse

Instructies

  • Grill voorverwarmen.
  • Pompoen in plakken snijden, schillen en in stukken van ca. 2 cm snijden.
  • Pompoen over bakblik verdelen.
  • Besprenkelen met 2 eetlepels olie en bestrooien met zout en peper.
  • Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en pompoen 10 à 15 min roosteren.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In soeppan rest van olie verhitten.
  • Kerriepoeder en peperreepjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Groentebouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5min zachtjes laten koken.
  • Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Tomaat in reepjes snijden en 1 minuut in kerriebouillon meewarmen. Korianderblaadjes van takjes plukken.
  • Geroosterde pompoen over vier kommen verdelen.
  • Kerriebouillon met tomaat erover scheppen en bestrooien met koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met crostini of soepstengels.
 

Voedingswaarden

Calories: 115 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch