Kerriebouillon met geroosterde pompoen
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 1 stuk pompoen van ca. 250 g
- 3 eetlepels olie
- zeezout
- peper versgemalen
- ½ rode peper
- 1 eetlepel kerriepoeder milde
- 1 liter groentebouillon zelfgetrokken
- 2 tomaten
- 7,5 g koriander verse
Instructies
- Grill voorverwarmen.
- Pompoen in plakken snijden, schillen en in stukken van ca. 2 cm snijden.
- Pompoen over bakblik verdelen.
- Besprenkelen met 2 eetlepels olie en bestrooien met zout en peper.
- Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en pompoen 10 à 15 min roosteren.
- Regelmatig omscheppen.
- Peper schoonmaken en in reepjes snijden.
- In soeppan rest van olie verhitten.
- Kerriepoeder en peperreepjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
- Groentebouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5min zachtjes laten koken.
- Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
- Tomaat in reepjes snijden en 1 minuut in kerriebouillon meewarmen. Korianderblaadjes van takjes plukken.
- Geroosterde pompoen over vier kommen verdelen.
- Kerriebouillon met tomaat erover scheppen en bestrooien met koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met crostini of soepstengels.
Voedingswaarden
Calories: 115 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 2 g | Vet: 8 g