Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 eieren gescheiden
- ½ eetlepel gezeefd citroensap
- 2 eetlepels warm water
- 30 gr roomboter
- 1 ½ eetlepel geknipte kervel
- 1 ½ eetlepel dragon
- Zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- Een paar druppels citroensap
Instructies
- Splits de eieren en klop de dooiers schuimig met 1/2 eetlepel gezeefd citroensap en 2 eetlepels warm water.
- Smelt 30 gr roomboter onafgedekt in een diepe ronde schaal gedurende 1 minuut op 600 W
- in de magnetron.
- Roer de gesmolten boter door het geklopte eiermengsel en schenk het terug in de ovenschaal.
- Verwarm de saus onafgedekt gedurende 30 seconden op 600 W, klop krachtig met een garde.
- Herhaal het proces: 15 seconden verwarmen, kloppen, en zo verder gedurende in totaal 3
- minuten, totdat een gebonden saus ontstaat.
- Zorg ervoor dat de saus niet gaat koken.
- Roer vervolgens 1 1/2 eetlepel geknipte kervel en 1 1/2 eetlepel dragon door de saus.
- Breng de saus op smaak met zout, versgemalen peper en een paar druppels citroensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze snelle en smaakvolle kervel-dragonsaus bij rood vlees, kip, kalkoen, of vis
tijdens feestelijke gelegenheden!
tijdens feestelijke gelegenheden!